Πονοκέφαλος Αυχενικής Αιτιολογίας - Giannopoulos Physiotherapy Center
Δείτε το Κέντρο Φυσικοθεραπείας μας στην Κόρινθο. Υπηρεσίες Φυσικοθεραπείας από Εξειδικευμένο προσωπικό στην Κόρινθο από το Κέντρο Φυσικοθεραπείας Γιαννόπουλος.
ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ | ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ | ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ | https://giannopoulos-physio.gr/
16654
post-template-default,single,single-post,postid-16654,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Πονοκέφαλος Αυχενικής Αιτιολογίας

Πονοκέφαλος Αυχενικής Αιτιολογίας

Σύμφωνα με την Διεθνή Εταιρεία Κεφαλαλγίας οι πονοκέφαλοι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, τους πρωτοπαθείς και τους δευτεροπαθείς.

Οι πρωτοπαθείς είναι πιο συχνοί και περιλαμβάνουν πονοκεφάλους όπως είναι η ημικρανία και η αθροιστική κεφαλαλγία, όπου δεν υπάρχει πρόβλημα στον εγκέφαλο.

Οι δευτεροπαθείς πονοκέφαλοι είναι αυτοί που προέρχονται από κάποιο υποκείμενο πρόβλημα στον εγκέφαλο ή στον αυχένα.

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΑΥΧΕΝΙΚΗΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑΣ

-Ανήκει στου δευτεροπαθείς πονοκεφάλους
-Ο πονοκέφαλος αυχενικής αιτιολογίας είναι μια μορφή κεφαλαλγίας που ξεκινά από τον αυχένα και το πίσω τμήμα του κεφαλιού (ινιακή περιοχή) και εξαπλώνεται στο μπροστινό τμήμα του κεφαλιού, στο μάτι, στο μέτωπο και στην κροταφική περιοχή.
-Εμφανίζει ποικίλη διάρκεια και μέτρια ένταση.
-Ο πόνος επιδεινώνεται λόγω της κακής στάσης ή των έντονων κινήσεων του αυχένα.
-Υπάρχει περιορισμός στην κινητικότητα του αυχένα
-Μπορεί να εμφανίζεται πόνος και στο σύστοιχο ένω άκρο

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ

Προκαλείται από προβλήματα στα νεύρα, στα οστά ή στους μυς του αυχένα ενώ σχετίζεται και με το έντονο στρες.

ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΠΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ?

O τριδυμοτραχηλικός πυρήνας είναι μια περιοχή σύγκλισης των αισθητικών νευρικών ινών που προέρχονται τόσο από το νεύρο του τριδύμου όσο και από τα άνω νωτιαία νεύρα. Το τρίδυμο νεύρο είναι υπεύθυνο για την αίσθηση του πόνου στο πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένης της κορυφής της κεφαλής, το μέτωπο, το μάτι και την κροταφική περιοχή. Όταν μια αίσθηση πόνου από μία αιτία αυχενικής κεφαλαλγίας εντοπισθεί από τα άνω σπονδυλικά νεύρα, μεταφέρεται στις ίνες του τριδύμου νεύρου στον τριδυμοτραχηλικό πυρήνα. Αυτή η σύνδεση θεωρείται πως είναι η αιτία του αναφερόμενου πόνου στο κεφάλι.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Η ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η Φυσικοθεραπεία θεωρείται η πρώτη επιλογή για την αντιμετώπιση του πονοκεφάλου αυχενικής αιτιολογίας. Έχει σαν στόχο την μυική χαλάρωση, την μείωση του πόνου, την ενδυνάμωση και την διάταση των μυών της αυχενικής και θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης και επιπλέον συμβουλές για την σωστή στάση στην καθημερινότητα και στην εργασία σας. Περιλαμβάνει ειδικούς χειρισμούς κινητοποίησης και ασκήσεις στον αυχένα και στον θώρακα καθώς επίσης και την χρήση φυσικών μέσων.