Καρδιαγγειακή αποκατάσταση - Giannopoulos Physiotherapy Center
Δείτε το Κέντρο Φυσικοθεραπείας μας στην Κόρινθο. Υπηρεσίες Φυσικοθεραπείας από Εξειδικευμένο προσωπικό στην Κόρινθο από το Κέντρο Φυσικοθεραπείας Γιαννόπουλος.
ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ | ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ | ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ | https://giannopoulos-physio.gr/
16208
post-template-default,single,single-post,postid-16208,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Καρδιαγγειακή αποκατάσταση

Καρδιαγγειακή αποκατάσταση

Σε παγκόσμιο επίπεδο κάθε 2 δευτερόλεπτα καταγράφεται ένας θάνατος από καρδιαγγειακό νόσημα και κάθε 5 δευτερόλεπτα σημειώνεται μια καρδιακή προσβολή. Υπολογίζεται ότι 17 εκατομμύρια θάνατοι παγκοσμίως το χρόνο οφείλονται σε καρδιαγγειακές παθήσεις.

Η καρδιοαγγειακή αποκατάσταση είναι η μόνη υπηρεσία η οποία μπορεί να αναχαιτίσει αυτή την κατάσταση με 2 κατευθύνσεις. Στην αποκατάσταση ενός καρδιακού συμβάματος όταν έχει ήδη συμβεί και στην πρόληψη νέων συμβαμάτων σε φαινομενικά υγιείς πληθυσμούς.

Για ένα επιτυχημένο καρδιοαγγειακό πρόγραμμα χρειάζεται να συνεργαστούν μέχρι και 6 διαφορετικές ειδικότητες, η καθεμία με διαφορετικούς αλλά συμπληρωματικούς στόχους. Μέλη της είναι φυσικοθεραπευτές, γιατροί, νοσηλευτές, διαιτολόγοι, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί.

Ο φυσικοθεραπευτής είναι ο ειδικός επιστήμονας που ασχολείται με την άσκηση, ένα από τα σημαντικότερα τμήματα της καρδιοαγγειακής αποκατάστασης. Σε συνεργασία με τις άλλες ειδικότητες πρέπει να αξιολογήσει την λειτουργική ικανότητα του ασθενή, να συνταγογράφησει ένα συγκεκριμένο και εξατομικευμένο πρόγραμμα άσκησης και τελικά να βοηθήσει τον ασθενή να το εκτελέσει σωστά.

Οι βασικότεροι στόχοι της φυσικοθεραπευτικής παρέμβασης είναι η αύξηση της αεροβικής ικανότητας του καρδιοαναπνευστικού συστήματος, η μυϊκή ενδυνάμωση και η αύξηση της ελαστικότητας που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής. Κάθε ασθενής όμως έχει και τους προσωπικούς του στόχους όπως για παράδειγμα η μείωση της υπέρτασης μέσω της άσκησης.

Μεταξύ των εθνοτήτων της Μεσογείου, οι Έλληνες διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιοαγγεικών συμβαμάτων, με 20,0000 νέα εμφράγματα κάθε χρόνο. Οι φυσικοθεραπευτές έχουν αναλάβει τον δυναμικό τους ρόλο στην ομάδα αποκατάστασης με στόχο να μειωθούν οι καρδιαγγειακοί θάνατοι κατά 25% μέχρι το 2025.

(Πηγή: http://www.psf.org.gr/)